PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2018 12:38:24

Typické chování komunistického režimu

Typické chování komunistického režimu

Pravděpodobně jste zapomněli za výbuch jaderné elektrárny v Černobylu a následné utajování této katastrofy komunistickými vládci jak v Kremlu, tak v Praze.

Všichni lidé tak byli vystaveni radioaktivnímu spadu, který se za dva dny rozprostřel nad našimi hlavami. Taková bezohlednost diktátorských režimů byla a je naprosto běžná a komunistická Čína to jenom potvrzuje dnes a denně.

Džibutsko leží na východě Afriky. Je zde umístěno několik zahraničních základem, včetně americké na které je 4000 vojáků včetně příslušníků speciálních sil. Odtud USA podnikají své operace v Jemenu a Somálsku. Jen 13 kilometrů od americké základny má ale svou základnu i čínská armáda. Její vojáci nad jakoukoliv pochybnost oslňovali lasery americké piloty. Dvěma z nich způsobili zranění očí. Američané tedy mimo jiné varovali civilní letecké společnosti využívající tento koridor před hrozícím nebezpečí.

A jak reagovala Čína v oficiálním prohlášení?

„Už jsme odmítli nepodloženou kritiku. Čínská strana neustále a pevně dodržuje mezinárodní právo i právo místní země a je oddána ochraně regionální bezpečnosti a stability.“ A vylhané prohlášení pokračuje ještě větší nehorázností, „připomínáme odpovědné americké osobě, aby dbala na pravdomluvnost, když mluví, a hned nespekulovala a neobviňovala.“

Takovou nehoráznou drzost si může dovolit jenom diktátorský zločinný režim, který může manipulovat nejen s médii, ale také s jakýmikoliv důkazy. Ještě více však vynikne toto prohlášení při porovnání s chováním Číny v jejím vlastním regionu – Jihovýchodní Asii. Neustále ohrožuje Tchajwan, který vydává za svoje území, ač tam žijí lidé, kteří se svobodně rozhodli pro demokracii a vytrvali v odmítání komunistické diktatury. V Jihočínském moři buduje Čína umělé ostrovy v mezinárodních vodách a na nich instaluje vojenská zařízení vyloženě určená k útoku na blízké i trochu vzdálenější demokratické sousedy jako jsou Japonsko nebo Austrálie. Čína neuznává mezinárodní vody a soustavně zastrašuje a útočí na plavidla, která je v souladu s mezinárodním právem využívají.

Mezi oficiálními prohlášeními a skutečným chováním Číny je naprostý rozpor. Kdo tedy lže a podvádí a kdo je v právu?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama