PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2017 18:05:37

VZP hospodaří se ziskem, ale její klienti si musí léky platit sami

VZP  hospodaří se ziskem, ale její klienti si musí léky platit sami

Nějak se nám v běhu všedních dní vytratila odpověď na otázku, k čemu jsou zřizovány zdravotní pojišťovny. K tomu, aby generovaly zisk pro svoje akcionáře, anebo k tom, aby ze zdravotního pojištění na principu solidarity zajišťovaly potřebnou zdravotn

Logická odpověď by byla, že by zdravotní pojišťovny měly zajišťovat zdravotní péči, nemám pravdu?

V České republice je jako ve správném kocourkově všechno naopak. Největší gauner s estébácko-komunistickou kvalifikací se chystá ujmout pozice diktátora. Zdravotní pojišťovna generuje mnoha miliardový zisk a svému řediteli vyplácí jeden a půl milionu odměnu.

V ten samý čas, ale těžce nemocný občan, pojištěný u VZP potřeboval drahý lék na zhoubný nádor, který metastázoval na plicích. Nejbohatší pojišťovna však odmítla lék proplatit a rodina musela sama sehnat 750 000 korun, aby svého člena zachránila. Na transparentním účtu v bance se začali lidé skládat.

Takže závěr je jednoznačný. VZP vybírá zdravotní pojištění, které musí lidé platit povinně, jinak jim hrozí trestní postih. Když potom ale některý z nich potřebuje léky k záchraně života, tak pojišťovna odmítá platit. Nakonec lidé, kteří jsou u této instituce se musí skládat na transparentním účtu, aby rodina měla na nákup léku. Takže lidé platí dvakrát, jednou povinné pojištění a podruhé dobrovolně z lítosti nad umírajícím spoluobčanem. Vedení VZP zatím rozděluje tímto ohavným a nečestným způsobem získané peníze svým akcionářům a ředitel za to dostává milionové odměny.

Jak z tohoto začarovaného kruhu ven? Zrušit naprostou většinu zdravotních pojišťoven a novelizovat zákon tak, aby všechny peníze získané ze zdravotního pojištění mohly být použity jenom na zajištění zdravotní péče. Nákupy paláců, vybavení, dividendy a odměny vedoucím pracovníkům označit jako trestný čin. Přesně tak, jako to SPR-RSČ požaduje již od roku 1990.    

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama