PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.07.2018 9:40:47 - Bc. Eliška Nedomová

Investice a zaměstnanost v krajích

Dobrý den, pane předsedo,
jak bude řešit vaše strana rovnoměrnou zaměstnanost a odbourání chudoby v některých krajích? Co uděláte, aby některé kraje nebyly chudé a jiné přeinvestované? Děkuji!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.07.2018 9:55:29 - PhDr. Miroslav Sládek
 Dobrý den,stát by měl co nejméně zasahovat do chodu země, ale i tak by mu zůstalo dost nástrojů, například k vyrovnání rozdílů mezi kraji. Je to však velmi komplexní otázka, která zahrnuje mnoho aspektů. K nim patří třeba dostatek dostupného bydlení. V ČR to sice není příliš populární, ale mobilitě pracovních sil by prospělo i dostupné bydlení, které by ulehčilo stěhování za prací. A mnoho dalších aspektů.Pokud budou nějaké investiční pobídky musí být vázány na určitý kraj. Příkladme je AMAZON, pokud chce otevřít svoji pobočku, tak ne v Praze nebo Brně, ale třeba v Chomutově, kde by stáhnul mnoho volné pracovní síly. Na balení krabic by jistě dokázal zapracovat i cikány.Takže možností je dost, rozhodně není řešení Burešova slibotechna, všechno všem, která není následována činy. Příklad mnoho sportovních hal, a po roce kde nic tu nic.Jde nyní o to, jestli vůbce lidé prohlédnou a dojde ke změně.