PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2020 5:35:00

Klíčová je spolupráce mezi obcemi a tzv. sociální prací

Klíčová je spolupráce mezi obcemi a tzv. sociální prací

Komentář na facebookovém profilu k financování systému sociální pomoci

 Štve nás, že každoročně plýtvá stát miliardy korun kvůli špatně nastavenému systému sociální pomoci. Reálně totiž nefunguje vládní program výstavby sociálního bydlení a ani obcím se za současných podmínek nevyplácí lidem v sociální krizi pomáhat. Výsledkem je přehazování všech problémů a výdajů na stát a na státní záchytný systém (klokánky, azylové domy, věznice). Tím se ale problémy nevyřeší, zatímco státní výdaje neustále rostou.

„Klíčové je dobře nastavit spolupráci mezi obcemi a tzv. sociální prací. Obce musejí dostat racionální podporu. V současné chvíli je pro ně jednodušší posílat lidi třeba do klokánků a přenášet náklady na stát. Jedná se o několik tisíc měsíčně, které obcím nikdo neuhradí. Po konzultaci s odborníky máme připravené některé rámcové návrhy. Situaci budu řešit také s ministryněmi Dostálovou a Maláčovou,“ řekla v Otázkách Václava Moravce naše Olga Richterová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama