PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2022 18:45:00

Nepřišla vám náhodou sms od státu?

Nepřišla vám náhodou sms od státu?

Komentář na facebookovém profilu k přídavkům na dítě

 Nepřišla vám náhodou sms od státu, že můžete mít nárok na přídavek na dítě? Mnozí už žádají a vybírají si jednorázový příspěvek na dítě 5000,-. To je dobře. Z těchto žádostí vyplývá, že asi 90 tisíc rodičů má nejspíš nárok i na přídavek na dítě, ale dosud jej nepobírá.

Na základě dat z těchto žádostí je proto Ministerstvo práce a sociálních věcí smskou napřímo oslovuje. Je to jednoduché. Ti, kteří možná mají nárok na přídavek na dítě a nepobírají jej, dostanou textovou zprávu, že mají možnost zkusit o přídavek požádat a ve zprávě je i odkaz na web ministerstva, kde jsou všechny informace, jak postupovat.

Přídavek na dítě lze získat až za tři měsíce zpětně. Průměrně ve výši 1100 korun měsíčně.
A od nového roku se tato částka bude navyšovat. Přídavek se vyplácí měsíčně na každé nezaopatřené dítě v rodině až do 26 let věku. Má na něj nárok domácnost, jejíž příjem není vyšší než 3,4násobek životního minima rodiny.

Musím proto pochválit celou vládu a jmenovitě ministra práce a sociálních věcí Marian Jurečka, nejen za zvýšení přídavku na dítě, o to jsme, jako Piráti, usilovali vždycky, ale také za přímé oslovování těch, kteří nárok na přídavek mají.

A přesně tohle je přínos digitalizace a propojených databází, proklientský přístup, který pomáhá rychle.

Online žádost o přídavek na dítě najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama