PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2020 14:33:00

Armádu za této situace považuji za opravdu krajní řešení

Armádu za této situace považuji za opravdu krajní řešení

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny 19. srpna 2020 k vládnímu návrhu zákona o zvláštních způsobech hlasování ve volbách do zastupitelstev krajů a do Senátu v roce 2020

 Děkuji za slovo.

Já bych opravdu taky velmi vážil, za jaké situaci budeme nasazovat armádu. Já si uvědomuji, že jsme ve výjimečné situaci, ale rozhodně se přikláním ke slovům paní kolegyně Černochové, předsedkyně výboru pro obranu, abychom to vážili opravdu na vahách. Nevím a neznám jiný stát, který by takto suploval nedostatečnost své veřejné správy a svých civilních struktur. A určitě bych byl nerad, abychom se stali jediným v našem evropském prostoru. Myslím si, že je nutné hledat řešení. Byl bych docela rád, kdyby pan ministr vnitra nám řekl, jestli řešil nějakou jinou situaci, jestli zde byla nějaká jiná alternativa. Protože armádu za této situace považuji za opravdu krajní řešení Myslím si, že se to může jednou obrátit i proti ní a to bych byl velice nerad i jako člen výboru pro obranu.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama