PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2022 11:15:00

Návrh usnesení výboru pro bezpečnost

Návrh usnesení výboru pro bezpečnost

Projev na 15. schůzi Poslanecké sněmovny 11. března 2022 k vládnímu návrhu zákona o některých opatřeních v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny, vyvolaným invazí vojsk Ruské federace

 Dobrý den.

Já vás rád informuji, že na včerejším mimořádném jednání výboru pro bezpečnost jsme projednali tento návrh tak, jak bylo stanoveno a přijali jsme následující usnesení k Vládnímu návrhu zákona o některých opatřeních v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny vyvolaným invazí vojsk Ruské federace, sněmovní tisk číslo 170.

"Výbor pro bezpečnost po úvodním vystoupení náměstka ministra vnitra pro řízení sekce legislativy, státní správy a územní samosprávy Mgr. Petra Vokáče, vedoucí oddělení azylové legislativy JUDr. Nataši Kovář Chmelíčkové, vedoucí oddělení vnější legislativy Mgr. Kláry Štěpánkové, po zpravodajské zprávě předsedy a zpravodaje výboru PhDr. Pavla Žáčka Ph.D., a po obecné a podrobné rozpravě:

I. navrhuje Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, aby se konala obecná rozprava o návrhu zákona;

II. navrhuje Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, aby se vedla podrobná rozprava ke všem částem návrhu zákona;

III. navrhuje Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, aby své jednání k tomuto návrhu zákona ukončila nejpozději do 22.00 hodin dne 11. března 2022;

IV. doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, aby s vládním návrhem zákona, sněmovní tisk číslo 170, vyslovila souhlas;

V. zmocňuje zpravodaje výboru, aby se stanoviskem výboru seznámil schůzi Poslanecké sněmovny;

VI. dále zmocňuje zpravodaje výboru, aby ve spolupráci s legislativním odborem Kanceláře Poslanecké sněmovny provedl příslušné legislativně technické úpravy."

K tomu bych doplnil, že jsme maximálně využili tu přestávku mezi včerejším jednáním na oběd. Největší část diskuze zabraly § 3 a § 5, ve kterých se definuje, na koho vlastně tato mimořádná dočasná opatření se dají aplikovat, koho se ta dočasná ochrana bude týkat dle prováděcího rozhodnutí Rady EU 2022/82 ze dne 4. března 2022.

Okrajově jsme též probírali problematiku navazujících či zdravotních aspektů. Bavili jsme se i o délce těchto mimořádných opatření. Nicméně žádné pozměňovací návrhy na našem výboru nepadly.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama