PhDr. Šárka Zdeňková

  • HPP 11
  • Praha 11
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2016 7:00:00

Milostný dopis z EU primátorce, nebo proč ta cenzura?

Milostný dopis z EU primátorce, nebo proč ta cenzura?

Radní ANO a TOP na Praze 11 odmítli prezentovat v radničním periodiku Klíč oficiální stanovisko generálního ředitele Evropské komise pro životní prostředí Daniela Calleji. Proč?

Vysvětlující stanovisko direktorátu EU ze dne 27.7.2016 k pražskému okruhu chtěl publikovat v zářijovém Klíči starosta Štyler z Hnutí pro Prahu 11.

Právo rozhodovat o obsahu Klíče si aktuálně usurpují radní za ANO a TOP 09, podporovaní z opozičních lavic bývalým starostou Mlejnským a KSČM. Pražský okruh podle českého i evropského práva je přesně to, co prezentovat veřejnosti nechtějí. Chtějí totiž okruh za každou cenu v původní desítky let staré „stopě“ a za cenu legislativních výjimek, a to podle zlých jazyků kvůli pozemkům pod ním, na jejichž vlastnictví (a tím výkup) je údajně napojeno dost politiků bývalých i současných politických stran.

A stanovisko Evropské komise a aktuálně dokonce memorandum české vlády do tohoto plánu nezapadá úplně najisto. Nová EIA (posouzení vlivu stavby na životní prostředí) podle platné české i evropské legislativy (a bez výjimek), kterou dostavba okruhu potřebuje, může přinést změny, které nejsou pro některé naše politiky žádoucí.

Přestože se ve věci dopisu z EU jedná o dopis veřejný, vyjadřující stanovisko Evropské komise (EK), obstruující radní za TOP 09 a ANO nejprve požadovali, aby byl dopis předán oficiálně zástupci městské části Praha 11. Dobře, o dopis jsme požádali EK oficiálně. Ke zveřejnění to ale stále kolegům nestačilo, žádali o explicitní souhlas pana ředitele Calleji se zveřejněním v radničním periodiku. Direktorát EU se divil, že poptáváme souhlas, ale budiž. Když byl souhlas na světě, přišel ze strany Mgr. Lepše (TOP 09) zatím poslední skvělý nápad - ke zveřejnění dopisu je potřeba souhlas adresátky, tj. primátorky Krnáčové. 

A tady už začalo být veselo. Co je v tom dopise tak tajemného, že TOP 09 a ANO požadují souhlas obou účastníků? Jedná se opravdu o vysvětlující stanovisko pana ředitele Calleji k pražskému okruhu, nebo proč tolik obstrukcí. Direktorát EU už pomalu nevěděl, zda se jedná o seriózní záležitost, nebo o taškařici na český způsob. Po EU nyní s nadsázkou koluje historka, že dopis je asi milostný, když nemůže být na Praze 11 zveřejněn. Dokonce zazněl z nechápající EU dotaz, zda se má text zveřejňovat v komerčním tisku a budeme na něm vydělávat, nebo na co pořád různé souhlasy.

Oficiální stanovisko generálního ředitele Evropské komise pro životní prostředí Daniela Calleji budeme požadovat zveřejnit v nejbližším vydání radničního periodika Klíč. 

PhDr. Šárka Zdeňková

zastupitelka MČ Praha 11, členka redakční rady Klíče

Hnutí pro Prahu 11

Více na: http://www.hpp11.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=489:jsou-proti-zprava-z-mimoradneho-zastupitelstva-prahy-11

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama