PhDr. Věra Žežulková

gesce: mediální politika, volby
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2011 17:08:00

Vláda chce zastrašit nespokojené občany

Vláda chce zastrašit nespokojené občany

Vláda se údajně shodla na přípravě zákona, jímž by byly každý měsíc kráceny příjmy bývalých funkcionářů KSČ a bývalých zaměstnanců Státní bezpečnosti.

Tisková zpráva Věry Žežulkové, vedoucí mediálního úseku ÚV KSČM, k záměru vlády na krácení příjmů bývalých funkcionářů KSČ a zaměstnanců StB ve prospěch bojovníků proti minulému režimu.

Vláda se údajně shodla na přípravě zákona, jímž by byly každý měsíc kráceny příjmy bývalých funkcionářů KSČ a bývalých zaměstnanců Státní bezpečnosti. Vybrané peníze by dostali ti lidé, kteří bojovali proti minulému režimu.

Tento návrh, který zcela absurdně přichází více než 20 let po listopadu 1989, nelze vnímat jinak, než jako mstu vlády za oprávněně kritické postoje současné KSČM. Vláda chce tímto protiústavním krokem, porušujícím lidská práva, odvrátit pozornost od podezření na korupci ve svých vlastních řadách a zastrašit lidi, kteří nesouhlasí s jejími asociálními reformami a mohli by se přiklánět k levici. Žádný jiný smysl tento návrh mít nemůže, protože většina bývalých funkcionářů, o něž by šlo, dnes žije jen ze svého starobního důchodu, pokud již nezemřeli.

Nejdůležitější však je, že krok by založil nerovnost občanů před zákonem a je jasným porušením lidských práv. Minulý režim byl navíc založen na principu Národní fronty, jejímž prostřednictvím se na moci podíleli nejen komunisté, ale také lidé z řady dalších organizací, včetně dalších tehdy existujících politických stran, řady společenských organizací a odborů. Postihovat proto na základě jakési kolektivní viny pouze komunistické funkcionáře a příslušníky StB nemá sebemenší logiku. I to jasně prokazuje účelový smysl tohoto vládního návrhu.

Věra ŽEŽULKOVÁ, vedoucí mediálního úseku ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama