PhDr. Vladimír Pelc

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2019 11:06:23

Na řadu přijdou dlažební kostky

Na řadu přijdou dlažební kostky

Na Václavském náměstí proběhla mnohatisícová demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi. S mnoha hesly. Její cíle vyjádřil jeden z účastníků: Na řadu přijdou dlažební kostky.

 

Demonstrace jsou pořádány proti výsledkům svobodných voleb. Jejich účastník, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Vadim Petrov, se maskuje slovy písně: Ať mír dál zůstává s touto krajinou. Ve skutečnosti jemu a organizátorům demonstrací o mír nejde. Jde jim o boj. O konfrontaci.

Vadim Petrov na svém fb účtu ve jménu pravdy a lásky totiž napsal, že pokračování pouličních protestů bude na podzim (pauza přes léto a těžký finiš na podzim), ale hlavně vyjádřil cíl těchto protestů: Na řadu možná přijdou i ty dlažební kostky…

Ano, to je cíl: Jestliže pouliční protestující nedokáží A. Babiše porazit ve volbách, tak chtějí vyvolat násilnou konfrontaci se státem. Pokud dojde na ty dlažební kostky, bude muset stát, jeho bezpečnostní složky, kvůli udržení bezpečí a zdraví občanů a nedotknutelnosti majetku zasáhnout. Silou zasáhnout. A mainstreamové sdělovací prostředky, pražská kavárna a divadelní maňásci budou řvát cosi o krvavé totalitě…

Připravuje se stejný model, jako před nedávnem na Slovensku: Novinář Ján Kuciak a jeho přítelkyně Martina Kušnírová byli 21. 2. 2018 zavražděni kriminálním desperátem na objednávku mafiánského desperáta, o kterém novinář psal − ale opozici se podařilo hodit to na krk tehdejší vládě, zejm. premiérovi Robertu Ficovi. A ten pod tlakem masových demonstrací odstoupil.

Organizátoři uvedených demonstrací u nás potřebují hmatatelný důkaz o totalitní vládě a jejím předsedovi, aby ji mohli ještě více zostudit. A vytvořit atmosféru nátlaku na její odstoupení. A k tomu jsou nezbytné právě zmiňované dlažební kostky. V rukách demonstrujících. Protože pak musí, kvůli bezpečnosti a pořádku státní moc zasáhnout.

Je jen otázka, kdo bude hrát roli mrtvého studenta Martina Šmída. Možná Vadim Petrov. A Aeroflot na Václaváku už také nemá kanceláře…

Pozn.:

Martin Šmíd byla fiktivní oběť večerního policejního zásahu proti studentské demonstraci 17. 11. 1989.

Na konci března 1969 se po druhém vítězství československých hokejistů nad sovětským týmem na MS ve Stockholmu sešlo na Václavském náměstí asi 150 tisíc lidí. Před půlnocí dav zdemoloval kancelář sovětských aerolinií Aeroflot.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama