PhDr. Vladimír Pelc

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2019 16:00:24

Politický teror je nutné vymýtit

Politický teror je nutné vymýtit

Ladislav Jakl byl znovu pro své politické názory fyzicky napaden.

 

Během jednoho týdne byl za své politické názory podruhé fyzicky napaden Ladislav Jakl, bývalý tajemník někdejšího prezidenta Václava Klause, nyní člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Poprvé se tak stalo sobotu 25. 5. 19 večer ve voze pražského metra. Seděl jsem na sedadle a najednou kdosi nade mnou zvolal: Ty seš Jakl, ten lídr SPD. A začal mě mlátit do hlavy a ramene. Pak mě strhl na zem a na zastávce hned utekl, popsal útok L. Jakl. V pátek 31. 5. 19 byl L. Jakl opět fyzicky napaden ve Zlíně, kde byl spolu s dalšími členy RRTV na filmovém festivalu.

Ve společnosti roste agresivita. Individuální slovní, demonstrační, kdy se jednotlivci skrývají za rozbouřený dav, roste agresivita fyzická. Agresivita vyrůstá z politického podhoubí současné pravice, zejm. Občanské demokratické strany. Z jejího členstva se agresivita přímo řine; např. radní z Jesenice u Prahy Martin Lang (viz) z místního sdružení ODS (jeho bývalý předseda, později byl vyloučen), na facebooku vybízel k zabití prezidenta republiky Miloše Zemana pro jeho souhlas se zdaněním finančních náhrad vyplácených církvím (info třeba zde, zde, zde), a poslance, kteří hlasovali pro zdanění náhrad, označil za „proradná prasata“, která je třeba pozabíjet. M. Lang napsal, že Zeman je druhý Hitler a je potřeba ho „podřezat jako svini“. Dalším příkladem je starosta Řeporyjí Pavel Novotný; ten zase volá po popravě poslance Zdeňka Ondráčka, protože ten si jako občan ČR dovolil zajet do Doněcké republiky.

Vláda ČR, zejména ministerstvo vnitra by mělo dbát na to, aby tyto případy politického teroru byly vyšetřeny a aby útočníci byli potrestáni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama