PhDr. Vladimír Pelc

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2021 20:39:29

Vodičkův skanzen da capo al fine

Vodičkův skanzen da capo al fine

Na XI. sjezdu Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS) 10. 7. 2021 byl jeho předsedou znovu zvolen J. Vodička. Některé sdělovací prostředky o tom informovaly ve stylu Rádia Jerevan.

Zpráva Rádia Jerevan z běhu na 100 m, kterého se zúčastnili pouze dva běžci, jeden z USA a druhý z SSSR: Sovětský borec se umístil na krásném druhém místě, kdežto závodník z USA skončil předposlední.

Informace některých sdělovacích prostředků zněla: Naprostou většinou byl J. Vodička zvolen předsedou. Sdělil to mluvčí svazu Ioannis Sideropulos (viz, viz, viz, viz); jeden ze sdělovacích prostředků měl uvedené tvrzení dokonce v rubrice „zaručené zprávy“. Pojďme se na zaručenost zprávy, kterou ČTK podal tiskový mluvčí ČSBS, a manifestovanou naprostou většinu blíže podívat.

V současné době vedení ČSBS uvádí, že je 71 oblastních organizací s právem účasti na sjezdu, pozváno však bylo pouze 56 zástupců, přítomno bylo 55, přitom podle stanov má každá oblastní organizace právo mít svého zástupce na jednání sjezdu a mezi sjezdy v ústředním výboru; navíc vodičkovské vedení v rozporu se stanovami určilo, že rozhodující hlas má pouze 49 z nich. Z těchto 49 pak pouze 30 hlasovalo pro Vodičku jako předsedu.

Sjezdu nebyly předloženy zpráva o činnosti od posledního sjezdu a zpráva o hospodaření − o rozsáhlém hospodářském tunelování svazu jsou podrobné informace na: Platforma Vraťme vážnost ČSBS (vratme-vaznost-csbs.cz), zejm. rubrika „Stanoviska“ a „Ze života ČSBS“.

Staronové vedení v čele s p. Vodičkou chce své kritiky ze svazu vypudit. Po vypuzení či vyloučení oponentů pak manifestovat údajnou jednotu svazu a podporu jeho vodičkovskému vedení.

Jak tedy zní seriózní informace o uvedené volbě? J. Vodička byl zvolen předsedou pouze 30 hlasy vybraných zástupců menšiny organizací, tedy nelegitimně (viz).

Pochopitelně, že tiskový mluvčí má hájit zaměstnavatele, jehož chleba jí; ale proč to dělá ve stylu Rádia Jerevan? A proč některé sdělovací prostředky info ve stylu Rádia Jerevan nekriticky přejímají?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama