PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2020 20:38:14

Rozhodnutí ANS o vytvoření platformy „třetího věku“.

Rozhodnutí ANS o vytvoření platformy „třetího věku“.

V našich prarodičích žijí nejen jejich vlastní životní zkušenosti, ale i zkušenosti jejich rodičů, prarodičů a někdy dokonce i praprarodičů – tedy souhrnně mají paměť čtyř generací.

Žádná normální společnost si nemůže dovolit ztratit paměť svých předků, ale naopak je její povinností tyto zkušenosti ctít, respektovat a využívat!

Díky analýze společnosti a jejího rozvrstvení do společenských vrstev jsme se rozhodli vytvořit v rámci Aliance národních sil sekci pro občany seniorského věku. Tedy platformu takříkajíc „ třetího věku“ a některé programy a programové cíle zaměřit právě na tuto skupinu.



Vycházíme z toho, že se jedná o skupinu občanů, která je velice vzdělaná, ale v současnosti záměrně odstrkovaná a přehlížená a vytváří se uměle dojem, že ji už společnost nepotřebuje. ANS je však zcela jiného názoru! Tito lidé by měli být předmětem naší pozornosti a úcty a měli bychom se naučit čerpat z jejich znalostí a životních zkušeností a vážit si jich.



Proto vyzýváme všechny naše spoluobčany, kteří do této kategorie zapadají, aby se nebáli nám - a tím i sobě a svým rodinám - pomoci, aby využili všechny komunikační možnosti nás oslovit a pomohli v našem úsilí.



Zároveň vyzýváme všechny spolky a neformální skupiny seniorů, aby s námi navázaly spolupráci na bázi „rovný s rovným“ a začali jsme koordinovat svá jednání na politickém poli.



Ať se váš intelektuální potenciál propojí s naší politickou snahou vytvořit lepší společnost, než je ta, ve které jsme v současné době nuceni žít.



V Praze dne 18. 8. 2020



PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D., předsedkyně ANS



JUDr. Karel Hais, 1. místopředseda ANS



Ing. Vladimír Prinke, plk.v.v., místopředseda ANS (odborný garant platformy „třetího věku“)


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama