PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2024 23:57:30

Vláda ČR ohrožuje Českou republiku a její obyvatele!

Vláda ČR ohrožuje Českou republiku a její obyvatele!

Omlouváme se všem civilistům, kterým naše zbraně ublížily bez ohledu na národnost.

Aliance národních sil vyjadřuje zásadní nesouhlas s tím, že vláda ČR arogantně ignorovala jednání Rady bezpečnosti OSN, která se zabývala útokem Ukrajiny na civilní obyvatelstvo ruského města Belgorod, při kterém byly použity české raketomety RM – 70 Vampire. 

OSN odsoudila raketový útok ukrajinských ozbrojených sil na Belgorod. Kancelář generálního tajemníka OSN sdělila, že raketové útoky ukrajinských ozbrojených sil jsou nepřijatelné a musí být odsouzeny. Dále OSN uvedla, že útoky proti civilistům a infrastruktuře jsou v rozporu s mezinárodním humanitárním právem.


Ruská strana požadovala přítomnost zástupce ČR na jednání Rady bezpečnosti, aby vysvětlil, proč česká vláda dodává munici, která zabíjí civilisty (30. prosince 2023 bylo v Belgorodě zabito 14 lidí, včetně tří dětí a při explozích bylo vážně zraněno 108 obyvatel, včetně pěti dětí.)


Naše vláda arogantně odmítla příležitost obhájit svůj postoj před celým světem na půdě Rady bezpečnosti OSN.  Pokud totiž kterýkoli stát dodává jedné ze stran konfliktu zbraně a munici, stává se přímým účastníkem konfliktu. Například Velká Británie i USA mají ve smlouvách, že jejich zbraně nesmí být použity na jiném území než ukrajinském a že nesmí být použity na civilní cíle! Jaké smlouvy ale podepsala naše vláda?


Česká vláda v čele s moravským premiérem Petrem Fialou, který obdržel ukrajinský řád Jaroslava Moudrého, s ministryní obrany Janou Černochovou, která obdržela ukrajinský řád kněžny Olgy, s ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou, který obdržel ukrajinský řád za zásluhy za podporu Ukrajiny, s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským, který obdržel ukrajinský řád za zásluhy za podporu Ukrajiny a náčelníkem GŠ Armády ČR Karlem Řehkou, který obdržel ukrajinský řád za zásluhy za podporu Ukrajiny, svým jednáním ohrožuje Českou republiku a její obyvatele!

Vláda České republiky nesmí jakýkoliv vojenský konflikt eskalovat vojenskými dodávkami, ale naopak se musí zasadit o jednání o ukončení konfliktu.  

Praha 2. ledna 2024                                                             

Vladimíra Vítová

předsedkyně Aliance národních sil

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama