PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2018 5:26:33

Petice STOP Dublinu IV

Petice STOP Dublinu IV

Platforma evropské civilizace se obrací na občany s peticí

 Vážení spoluobčané,

přiblížil se den, kdy Česká republika a ostatní státy Evropské unie mohou přijít o poslední zbytky suverenity. Přiblížil se den, kdy v Praze, Brně, Ostravě a dalších městech mohou vznikat no go zóny, ostejné; jako ve Francii, SRN, Švédsku a dalších zemích. Pomyslným bodem zlomu je návrh Evropské komise na změnu azylové legislativy, známý pod označením Dublin IV.

Ze zmíněného dokumentu:

1.      O rozmisťování žadatelů o azyl má rozhodovat bruselský úřad, bez ohledu na nesouhlas vlád členských států

2.      Má být vytvořen automatický mechanismus trestání států, které se budou přijímání azylantů bránit. Hrozí vysoké pokuty a omezování evropských dotací

3.      Návrh obsahuje pasáže, ze kterých je zřejmé, že žadatelé o azyl, u kterých je malá šance na integraci do evropského kulturního prostředí, budou přednostně přidělováni do zemí, kde je zatím migrantů méně, než v západoevropských státech. V podstatě se tedy jedná o země Visegrádské čtyřky.

4.      Dublin IV je nutné posoudit  spolu s další aktivitou Evropské komise – harmonizací sociální politiky, sjednocením výše sociálních dávek pro migranty.

Vláda České republiky zatím Dublin IV odmítá.  Za to ji patří dík. Je ovšem jasné, že bude vystavena nemalému tlaku ze strany Bruselu. Zavazujeme vládu, aby v žádném případě tomuto tlaku neustupovala.  Na místě není ani sjednávání kompromisů. Vytrvejte i za cenu citelných sankcí ze strany EU, i za cenu toho, že toto společenství opustíme.  Jako vláda v demisi  ostatně nemáte právo rozhodovat o  tak důležitých záležitostech, jakými  je přijetí Dublinu IV.

Vás, vážení spoluobčané, vyzýváme k bdělosti a aktivitě. Vyhledejte a navštěvujte své poslance, senátory a europoslance a připomeňte jim proč jste je volili. V nejbližších dnech se objeví ve všech regionech petiční archy na podporu dosavadní neústupnosti vlády s výzvou, aby své zásadové stanovisko neměnila.  Připojte co nejvíc podpisů. Je to opravdu důležité.  Šiřte tento text všemi způsoby.

Zachovejte se jako svobodní občané svrchovaného státu!

V Praze dne 4. 2. 2018

PhDr. Zdeněk Soukup – mluvčí Platformy evropské civilizace

Benjamin Kuras – spisovatel a publicista

JUDr. Klára Samková, PhD – Éra žen

PhDr. Vladimíra Vítová, PhD – Aliance národních sil

 MUDr. Marek Obrtel – Národní domobrana

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama