ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2014 11:44:10

Dílo malíře Vojtěcha Kubašty představí v prosinci Galerie Portheimka

Dílo malíře Vojtěcha Kubašty představí v prosinci Galerie Portheimka

Prosincová výstava v Galerii Portheimka na Smíchově nabídne průřez tvorbou slavného českého malíře, grafika, ilustrátora knih a srdcem i duší Smíchováka Vojtěcha Kubašty (1914–1992).

Geniální tvůrce obrázků pro děti, kolorovaných grafik s pražskými motivy a trojrozměrných papírových betlémů je ve světě známý především jako autor dětských prostorových pohádek a příběhů. Jeho tvorba však byla mnohem širší. Patří k ní rovněž návrhy obalů a grafická úprava knih, návrhy plakátů a kalendářů i panoramatické pohledy na významné kulturní objekty. Vytvořil také mnoho krásných litografických listů s pohledy na starou Prahu a její zákoutí.

Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 1. prosince od 18 hodin. Galerii můžete navštívit každý den kromě pondělí od 13 do 18 hodin.

Více o životě a díle výtvarníka Vojtěcha Kubašty si můžete přečíst v prosincové Pětce pro vás - článek je dostupný také online na http://www.ipetka.cz/vytvarnika-vojtecha-kubastu-proslavily-detske-prostorove-knihy/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama