ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2011 17:53:18

Petr Lachnit připravil letní pobytový tábor pro děti ze ZŠ Grafická

Petr Lachnit připravil letní pobytový tábor pro děti ze ZŠ Grafická

-

JUDr. Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5 pro sociální oblast, připravil ve spolupráci s občanským sdružením Veselý Smíchov pro děti ze socio-kulturně vyloučeného prostředí, konkrétně žáky ZŠ v Grafické ulici, letní pobytový tábor v atraktivní lokalitě Českého Švýcarska. Nejednalo se o tradiční tábor, ale děti byly ubytovány v penzionu za běžného provozu, kam by se jiným způsobem neměly možnost dostat. Záměrem této akce totiž bylo, kromě tradičního přínosu pobytu v přírodě a trávení volného času organizovanou kolektivní činností, ověřit v praxi na malém konkrétním “vzorku” fungování společnosti z hlediska přijímání kulturních odlišností a zvyků včetně projevů zažitých stereotypů  a předsudků obou stran.
    Samotný táborový program se nesl především v duchu celotáborové hry, která obohacovala  a jednotlivými úkoly tematicky doplňovala samotné výlety a návštěvy atraktivních  míst Českého Švýcarska - údolí řeky Kamenice s Dolským mlýnem, Mariinu vyhlídku, Rynartice a Tokáň, Jetřichovické stěny, skalní hrad Šaunštejn či nejznámější skalní útvar této oblasti Pravčickou bránu. Nechyběla ani nejvyhlášenější atrakce Českého Švýcarska plavba lodičkami v soutěskách  u Hřenska. Jednotlivé týmy spolu soutěžily v pohybových dovednostech i schopnostech luštění šifer, děti se díky tomu učily poznávat samy sebe, vlastní silné a slabé stránky, schopnosti komunikace a kooperace. Zvláště oblíbenou byla noční epizoda tzv. bojovka, která je v zápiscích dětí na závěr tábora zmiňována nejčastěji. Odměnou pro všechny pak bylo závěrečné “dobytí pokladu”, čili získání drobných dárků. Díky teplému počasí na začátku pobytu došlo i ke koupání   v řece a bazénu. Pro děti byl zážitkem i pravidelný pohyb a delší pěší tůry, na což nejsou zjevně vůbec zvyklé a mnozí  si tak nečekaně  prověřili vlastní  fyzické síly.
    
 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama