ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2013 10:13:20

Vedení radnice má zájem rekonstruovat park Kavalírka

Vedení radnice má zájem rekonstruovat park Kavalírka

Zůstane v parku Kavalírka vinou další výstavby jen minimum zeleně? Rozhodně ne! Praha 5 má zájem park nejen zachovat, ale i obnovit.

 
Zůstane v parku Kavalírka vinou další výstavby jen minimum zeleně? Toho se obává Občanské sdružení za záchranu parku Kavalírka, které na pražský magistrát i na městskou část Praha 5 zaslalo Petici za ochranu a revitalizaci parku Kavalírka. Radnice Prahy 5 výzvu vyslyšela a dle slov starosty Ing. Miroslava Zeleného je připravena park nejen zachovat, ale i obnovit! Zahájení rekonstrukce ovšem brání skutečnost, že obec nemůže investovat do majetku třetích osob.

Petenti poukázali na chystanou přístavbu bytového domu ve střední, dosud nedotčené části parku. „Dnešní stav parku a přilehlého okolí je neutěšený. Lokalita trpí neustálým stavebním terorem,“ píše se v petici. „Soukromí majitelé pozemků, na nichž je situována veřejná zeleň, se o tyto plochy nestarají. Obyvatelé lokality již přišli o podstatnou část parku Kavalírka a nyní žijí opět v nejistotě, že se bude stavět dál.“

Petice, kterou podepsalo 1010 občanů, navrhuje vedení radnice MČ Praha 5, aby neprodleně podniklo všechny kroky k získání pozemků parku Kavalírka do vlastnictví Prahy a zabránilo jakýmkoliv novým stavebním záměrům.

Stop další zástavbě!

„Vedení městské části Praha 5 považuje zachování městské zeleně, relaxačních a oddychových zón za jednu ze svých stěžejních priorit. Současný stav centrální části parku Kavalírka není zcela ideální, a to přesto, že Praha 5 na základě smluvního vztahu s vlastníky předmětných pozemků z roku 1999 ročně vynakládá nemalé finanční prostředky na zajištění nejnutnější údržby těchto ploch,“ odpovídá starosta Ing. Miroslav Zelený.

Zároveň ve své odpovědi starosta Prahy 5 podpořil záměr park Kavalírka zachovat: „Obec však nemůže investovat do majetku třetích osob. V případě, že by však tyto plochy získala do svého vlastnictví, je připravena v několika etapách realizovat investice nejen do zeleně, ale i do městského mobiliáře – herních prvků, laviček, případně sportoviště. Při případné realizaci bychom velmi rádi spolupracovali s Občanským sdružením za záchranu parku Kavalírka, jakož i s dalšími zástupci lokální občanské veřejnosti. Vzhledem k míře zástavby této oblasti a bonitě půdy předmětných pozemků považujeme současný objem zdejší zástavby za definitivní,“ dodal starosta Ing. Miroslav Zelený.

Vedení Prahy 5 proto po projednání možného dalšího postupu v této věci na březnovém zasedání zastupitelstva Prahy 5 dne 14. 3. 2013 zahájilo neprodleně jednání s majiteli dotčených ploch se snahou najít kompromisní řešení, jak pro občany, tak současné vlastníky. O výsledcích jednání budeme čtenáře dále informovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama