ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2013 9:01:14

Zastupitelé podpořili provoz a zachování knihoven v Praze 5

Zastupitelé podpořili provoz a zachování knihoven v Praze 5

Zastupitelé městské části Praha 5 na svém 23. zasedání konaném dne 14. března 2013 schválili neinvestiční příspěvek v souhrnné výši 270 tisíc Kč na provoz dvou poboček Městské knihovny v Praze, konkrétně v ulicích Ostrovského 29 a Musílkova 62.

 Bez finanční podpory Prahy 5 by knihovnám hrozil zánik.

Obě pobočky na území páté městské části zajišťují služby pro čtenáře všech věkových kategorií. Knihovna Musílkova 62 je zaměřena především na dětské čtenáře, ale zajišťuje i částečnou službu pro dospělé. Pobočka Ostrovského 29 se zaměřuje především na děti, mládež a seniory, kteří tvoří více než polovinu čtenářů. Konají se zde také různé kulturní pořady, které jsou hojně navštěvovány širokou veřejností.

„Pobočka zajišťuje i osobní donášku knih méně pohyblivým nebo nemocným seniorům i asistenční služby pro starší občany spočívající v pomoci při výběru knižních titulů. Senioři si této pobočky velmi cení, její zrušení by bylo negativním zásahem do jejich kulturního života, který jsme nechtěli připustit,“ zdůvodnil usnesení zastupitelů předkladatel návrhu radní pro školství, kulturu a sport Michal Šesták.

Městská část Praha 5 podporuje finančními příspěvky provoz knihovny v ulici Ostrovského již od roku 2007. „Od loňského roku dotujeme také provoz pobočky v ulici Musílkova, a tím i zachování obou knihoven v naší městské části,“ dodal Michal Šesták.

„Stávající ekonomická situace nás bohužel nutí trvale respektovat úsporná rozpočtová opatření, a proto je pro nás finanční podpora poskytnutá Prahou 5 velmi vítaná,“ vyjádřil poděkování vedoucí ekonomicko-správního odboru MK v Praze Ondřej Vavřík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama