ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2014 11:48:18

Zastupitelstvo podpořilo zachování obou poboček Městské knihovny v Praze 5

Zastupitelstvo podpořilo zachování obou poboček Městské knihovny v Praze 5

Zastupitelé městské části Praha 5 i v letošním roce schválili neinvestiční příspěvek v souhrnné výši 270 tisíc Kč na provoz poboček Městské knihovny v Praze, konkrétně v ulicích Ostrovského 29 a Musílkova 62.

Bez finanční podpory Prahy 5 by knihovnám hrozil zánik, proto se jejich vedení obrátilo na městskou část s žádostí o pomoc.

Zachování obou poboček je dle názoru vedení městské části velmi potřebné. "V žádném případě nechceme připustit ohrožení poboček knihoven na území Prahy 5. Proto jsme zastupitelům předložili návrh na finanční dar knihovnám určený k zachování jejich provozu," sdělila zástupkyně starosty Marie Ulrichová-Hakenová.

Obě pobočky na území páté městské části zajišťují služby pro čtenáře všech věkových kategorií. Knihovna Musílkova 62 je zaměřena především na dětské čtenáře, ale zajišťuje i částečnou službu pro dospělé. Pobočka Ostrovského 29 se zaměřuje především na děti, mládež a seniory, kteří tvoří více než polovinu čtenářů. Konají se zde také různé kulturní pořady, které jsou hojně navštěvovány širokou veřejností.

"Děkujeme za finanční podporu, kterou Praha 5 poskytla na provoz poboček v minulých letech. Její poskytnutí městskou částí je velmi vítané," vyjádřil poděkování vedoucí ekonomicko-správního odboru MK v Praze Ondřej Vavřík.

Městská část Praha 5 podporuje finančními příspěvky provoz knihovny v ulici Ostrovského již od roku 2007. Od roku 2012 Praha 5 podporuje také provoz pobočky v ulici Musílkova.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama