Prof. Ing. Václav Klaus, CSc

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2012 14:53:24

Generál Picek je loajální spolupracovník a kvalitní a nekonfliktní člověk

Generál Picek je loajální spolupracovník a kvalitní a nekonfliktní člověk

Dopis prezidenta republiky gen. Vlastimilu Pickovi k udělení Zlaté plakety

Vážený pane generále,

jsem rád, že Vám u příležitosti Vašeho odchodu z aktivní vojenské služby mohu udělit zlatou plaketu prezidenta republiky. Toto osobní ocenění dávám osobnostem, které nejen vynikly ve svém oboru, ale jejichž přínos je známý a uznávaný v celé naší společnosti a navíc oslovil a obohatil i mne osobně.

Všechny tyto charakteristiky k Vám bezpochyby patří.

V době Vašeho působení ve funkci náčelníka Vojenské kanceláře prezidenta republiky jsem Vás poznal nejen jako vojáka a vojenského odborníka, ale také jako loajálního spolupracovníka, člověka s dobrými lidskými vlastnostmi, spolehlivého, přátelského a nekonfliktního.

Tato zkušenost mne jako vrchního velitele ozbrojených sil naší země vedla k tomu, že jsem Vás na návrh vlády České republiky jmenoval do funkce Náčelníka Generálního štábu AČR.  Zastával jste tuto odpovědnou pozici v nelehké době, kdy naše ozbrojené síly procházely zásadní transformací a současně plnily své úkoly jak v naší vlasti, tak v zahraničních misích. V této obtížné situaci jste se osvědčil.

Přijměte, vážený pane generále, tuto plaketu jako výraz uznání prezidenta republiky za plodnou spolupráci mezi armádou a hlavou státu. Přeji Vám ve Vašich nových civilních aktivitách mnoho úspěchů a přeji Vám spokojenost také v osobním životě.

Václav Klaus

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama