Prof. Ing. Václav Klaus, CSc

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2010 14:58:31

Vašeho pozvání si vážím

Vašeho pozvání si vážím

Zdravice prezidenta republiky delegátům 5. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů

V Praze dne 8. dubna 2010

Vážený pane předsedo, vážení delegáti, dámy a pánové,

dovolte mi, abych pozdravil Vaše dnešní jednání a abych poděkoval za pozvání, ze kterého se však z řady důvodů musím omluvit. Vašeho pozvání si vážím a to i přesto, že s celou řadou Vašich aktivit a Vámi formulovaných stanovisek leckdy nemohu souhlasit. To však nesmí být důvodem k jakémukoli omezování vzájemné komunikace.

Vím, že si připomínáte dvacet let existence Konfederace odborových svazů ve svobodných poměrech demokratické České republiky a dvacet let od počátku tolik potřebné transformace odborů z tehdejšího „Revolučního odborového hnutí“ v dnešní konfederaci. Vaše jednání probíhá v době, kdy světová, a spolu s ní i naše ekonomika neprožívá své příznivé období, v době, kdy všichni hledáme cesty z hospodářské krize, v době, kdy je více než jindy zapotřebí rozumných a odpovědných postojů při udržování sociálního smíru. Scházíte se v době, kdy je nutno mnohé aktuální, často srozumitelné a hlasitě artikulované dílčí a skupinové zájmy velmi obezřetně ladit se zájmy společnosti jako celku a také s  dlouhodobými perspektivami České republiky. Říkám-li toto, nemíním to nijak kazatelsky. Pevně věřím, že si Vaše významná odborová centrála tyto skutečnosti uvědomuje.

Právě v těchto souvislostech mi dovolte, abych Vašemu jednání popřál úspěch.

Václav Klaus
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama