Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2021 6:37:00

Asi nikdo nemůže čekat, že vláda nějak pomůže

Asi nikdo nemůže čekat, že vláda nějak pomůže

Koalice SPOLU rozdá 30 000 respirátorů těm, kteří je opravdu potřebují.

 Vláda nařídila, že bez respirátoru člověk nemůže opustit svůj domov, přitom nakoupit respirátory pro celou rodinu na měsíc je velký zásah do rozpočtu. Hlavně pro lidi, kteří nemají tolik peněz, třeba matky samoživitelky, senioři a další.

Asi nikdo nemůže čekat, že vláda nějak pomůže. Vzpomínáte si ještě, jak na podzim Andrej Babiš rozeslal seniorům 5 čínských roušek, které jim vydržely jen pár dní? Vláda poslala roušky všem, bez ohledu na to, zda je potřebovali, nebo ne, zda si je mohli dovolit koupit sami, nebo ne. Pomoc musí být cílená, aby měla smysl.

Proto jsme v naší koalici SPOLU rozhodli, že nakoupíme 30 000 kvalitních, českých respirátorů, které rozdáme ve všech regionech přímo těm, kteří je opravdu potřebují. Začínáme už v pondělí, aby lidé respirátory dostali co nejdřív.

A proto bych byl rád, abyste nám pomohli vytipovat, kam respirátory přivézt. Víme už o některých domovech důchodců, charitách, domech sociálních služeb atd., ale určitě můžeme tento seznam ještě doplnit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama