Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2021 15:39:00

Dobrým oblečením vyjadřujete úctu k druhým

Dobrým oblečením vyjadřujete úctu k druhým

Komentář na facebookovém profilu k znakům pravého gentlemana

 Můj otec mi kdysi řekl, že gentleman se pozná podle toho, že když je sám doma a chystá si jídlo, tak si pěkně prostře, jako by byl ve společnosti. Bez ohledu na to, jestli se na něj někdo dívá, nebo ne.

Byl jsem vychován v kultivovaném měšťanském prostředí, kde byla plno lásky a porozumění, ale taky se dbalo na zvyky, tradice a formu.

Proto mě třeba lidi sem tam vidí, že dělám v saku něco, co většina lidí v saku nedělá, ale já to tak prostě mám… Sako je příjemné, drží tvar, má spoustu kapes.

Ovšem nebojte se, zase tak extrémní to není. Třeba u televize v saku nesedím, ani tenis v něm nehraju.

Ale především: oblečením něco vyjadřujete. Dobrým oblečením vyjadřujete úctu k druhým, respekt k instituci, kterou reprezentujete, k úkolu, který máte. Cítím to tak a proto mě i nadále často uvidíte v obleku s kravatou. Veřejný prostor musíme kultivovat, posilovat pravidla slušnosti i vzájemného respektu, jinak všechno ztratíme. A i na formě záleží...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama