Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2021 12:45:00

Když kdysi přišel, nasliboval spoustu věcí

Když kdysi přišel, nasliboval spoustu věcí

Komentář na facebookovém profilu k předvolebním slibům premiéra Babiše a následné realitě

 Andrej Babiš je premiérem už čtyři roky. Když kdysi přišel, nasliboval spoustu věcí. A výsledek? Splnil jich jen žalostně málo. Sliboval, že nezadluží stát. Tomu nyní hrozí krach. Pořád dokola opakoval, že bude stavět nejen sportovní haly, ale i dálnice. Pamatujete? Ano, už je to osm let! A kolik jich od té doby postavil?

Chlubil se také tím, že je schopný manažer. Během pandemie prohlašoval, že jsme nejlepší na světě a že přebírá plnou politickou odpovědnost. Všichni víme, jak to dopadlo. Zemřelo tu 30 tisíc našich spoluobčanů. Významná část z nich zcela zbytečně! Jen málo evropských zemí na tom bylo za pandemie tak špatně jako Česká republika pod Babišovým vedením a jeho ministry zdravotnictví, kteří se střídali jako na orloji.

Samozřejmě, neúspěchy jsou nedílnou součástí života i politiky. Nikdo na ně není pyšný. Ale mají i svou pozitivní stránku. Zpravidla nám nabízejí šanci poučit se, přehodnotit své názory a postupy, přiznat si chyby. Ovšem to dokážou jenom lidé, kteří jsou zodpovědní a také do jisté míry morálně silní.

Stranám koalice SPOLU je často, právě populisty a extremisty, předhazováno, že už tady přeci vládly, že dělaly chyby a že za ně nesou svoji zodpovědnost.

My v koalici SPOLU jsme ukázali, že jsme sebereflexe schopni, že jsme se z chyb poučili, a uděláme všechno pro to, abychom nezklamali Vaši důvěru.

Volte SPOLU. Volte změnu a skutečnou odpovědnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama