RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2014 16:11:00

Podporuji starosty v požadavku dostavby temelínské elektrárny

Podporuji starosty v požadavku dostavby temelínské elektrárny

Stát, Jihočeský kraj, obce a účastníci zrušeného tendru na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín vynaložili již velké úsilí při přípravě této gigantické stavební akce.

 Byly pro ni vykoupeny pozemky a připravovaly se rozsáhlé investice do dopravní infrastruktury. S dostavbou počítají i uzemní plány Jihočeského kraje a dotyčných obcí a také mnohé podnikatelské projekty. Práci při postavení dalších dvou bloků JETE by mohly přímo či nepřímo získat tisíce lidí.

Myslím si, že bylo velkou chybou, když současná vláda České republiky premiéra Bohuslava Sobotky zrušila tendr na rozšíření temelínské elektrárny a uvrhla tak zdejší region do nejistoty. Podle mého názoru není rozumné měnit taková důležitá strategická rozhodnutí. Tento verdikt také poškodil pověst naší země jako seriózního partnera v zahraničí.   

Proto odporuji starosty obcí z okolí temelínské elektrárny, kteří napsali otevřený dopis vládě České republiky a jihočeským krajským zastupitelům, ve kterém žádají, aby v nové koncepci rozvoje jaderné energetiky vláda ČR dala najevo, že s dostavbou Temelína počítá.

Musíme si uvědomit, že stát a mnoho podnikatelských subjektů už investovaly stamiliony korun v souvislosti s touto obří stavbou. Jestliže se mají v Temelíně postavit další dva bloky, tak musíme být na takovou činnost připraveni. To znamená, musí se kvůli růstu dopravy postavit nové silnice a obchvaty obcí, zajistit ubytování a další služby pro lidi, kterých by v okolí Temelína přibylo. A to nejde udělat ze dne na den!

Zvláště v současné době je důležitá také co největší energetická soběstačnost a jaderné elektrárny jsou jedním z mála způsobů, jak toho u nás dosáhnout. A to to je další pádný důvod pro dostavbu Temelína.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama