RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.12.2018 11:36:51 - paterbauer

Ještě žádná polistopadová vláda neměla tu drzost vysát rezervní fond prohlási váš kolega Skopeček.

Psal se rok 1993. Tehdejší ministr financí Václav Klaus – později prezident republiky (v neblahé paměti) přišel na „geniální“ nápad. Dlouho mu ležel v žaludku fakt, že existoval důchodový fond v celkové výši přes 330 miliard korun –tedy fond pro důchody lidí, kteří celý život pracovali a poctivě si tyto peníze ve státní kase nastřádali, aby na stará kolena měli z čeho žít.To bychom neznali Klause, kdybychom si mysleli, že to nechá jen tak být. Kdepak!

Klaus tento důchodový fond zrušil spojením se státním rozpočtem. Peníze pro důchodce, naráz – jako mávnutím kouzelným proutkem, zmizely…A cesta k jejich vytunelování byla otevřena To májí vaši politici tak krátkou paměť?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.12.2018 11:25:31 - RNDr. Jan Zahradník
Vážený pane paterbauer,

na to co řekl kolega poslanec Jan Skopeček, se prosím zeptejte přímo jeho. Myslím, že má také profil na Parlamentních listech. Co se týká důchodového systému, považuji za nejlepší variantu průběžný systém, kdy generace, v dané době aktivní, vytvářejí prostředky na důchody pro ty, kteří je pobírají. Co se týká "důchodového fondu", o kterém píšete, že peníze v něm zmizely, tak již v roce 2012 uvedlo ministerstvo financí,že žádný takový fond nikdy nebyl a tedy nemohl být ani zrušen. : https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/v-mediich/2012/2012-07-11-vmediich-4914-4914

S pozdravem

Jan Zahradník