RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2016 22:00:00

Je to běh na dlouhou trať, než vznikne nový rybník

Je to běh na dlouhou trať, než vznikne nový rybník

Radní pro oblast infrastruktury, technické vybavenosti a životního prostředí Jana Plamínková, spolu s vedoucím oddělení péče o zeleň Danem Frantíkem, včera představili nové pražské rybníky. Některé jsou již hotové, jiné se právě budují.

Ty by měly být dokončeny do konce letošního roku. Další jsou v plánu na příští rok.

Vodní plochy, rybníky a zeleň mají vliv na mikroklima regionu a udržují dobré podmínky prostředí. Nejenže pomáhají v době povodní, ale i v době sucha. Proto Magistrát hlavního města Prahy v letošním roce vybuduje a zkolauduje několik rybníků, a to ve Stromovce, Polifkův rybník v Hloubětíně, rybník Zahrádky ve Vysočanech a vodní plochu v suchém poldru Homolka. V následujícím roce  Praha dostaví  rybník V Lipinách a rybník v Bohnickém údolí. Také je naplánována obnova rybníčků ve Strahovské a Lobkovické zahradě na Petříně a celková obnova a rozšíření Lítožnických rybníků.

„Lidé se už od počátku své historie zdržují v blízkosti vody, a proto chceme pro Pražany obnovovat a budovat rybníky a příjemná veřejná prostranství, kde by rádi trávili svůj volný čas. Podle mého názoru se nám to také daří, kolem rybníků je v případě hezkého počasí poměrně rušno,“ vysvětluje záměr města radní Plamínková a dodává: „Hlavní město Praha investuje do této oblasti kolem 20 milionů ročně. Nicméně v otázce budování nových rybníků vězí největší problémy v majetkovém vypořádání. Je to běh na dlouhou trať, než vznikne nový rybník,“ řekla k novým rybníkům radní Plamínková.

V letošním roce tak v Praze přibude téměř 30 tisíc metrů čtverečních nových rybníků a vytěženo bude více než 36 tisíc metrů krychlových zeminy. „Dva nové rybníky se objevily v areálu pražské Stromovky. Nacházejí se nedaleko Šlechtovy restaurace. První z nich už pracovníci dokončili, uprostřed něj se nachází ostrůvek se vzrostlým stromem. Druhý rybník se teprve dokončuje. Na místě v současnosti operuje těžká technika. Přes rybník je postavené dřevěné molo, které po dokončení poskytne Pražanům možnost příjemné procházky,“ přiblížil průběh prací ve Stromovce vedoucí oddělení péče o zeleň Dan Frantík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama