RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2018 22:35:00

Nová čistírna odpadních bude stát o 298 milionů víc

Nová čistírna odpadních bude stát o 298 milionů víc

Pražská Ústřední čistírna odpadních vod, která vzniká na Císařském ostrově, bude stát o necelých 300 milionů korun více. Hlavním důvodem navýšení ceny je vybudování lepší protipovodňové ochrany.

 Čistírna by tak měla vydržet i dvacetiletou vodu. Původně byla ochrana plánována pouze na pětiletou vodu.

V úterý městská rada schválila navýšení ceny stavby Ústřední čistírny odpadních vod na 6,1 miliardy korun. Zvýšení částky o necelých 300 milionů korun se týká hlavně zvýšení protipovodňových opatření. „Je nutné provést dodatečné stavební práce, které souvisejí se změnou protipovodňové ochrany stavby proti pětileté vodě na ochranu proti vodě dvacetileté,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Čistírna by měla zvládnout dvacetiletou vodu i z plného provozu. Po uzavření ale odolá i větší povodni, než která zasáhla Prahu v roce 2002. Nová čistírna se tak stane jednou z nejmodernějších v České republice. „Cílem nové vodní linky je nejen zlepšení životního prostředí v Praze, ale také zlepšení celkového prostředí pro lidi v Trojské kotlině,“ dodala radní Plamínková.

Původní čistírna odpadních vod na Císařském ostrově byla vybudována v šedesátých letech a postupně prošla několika modernizacemi. Vzhledem ke zpřísnění ekologických limitů Evropské unie však bylo nutné modernizovat vodní linku v řádech miliard korun. Ve zkušebním režimu by měla být otevřena v září tohoto roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama