RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2018 12:49:00

Praha chce koupit pozemky ve Zličíně a Sobíně

Praha chce koupit pozemky ve Zličíně a Sobíně

Rada hl. m. Prahy předloží zastupitelstvu města na zasedání 25. ledna ke schválení návrh na úplatné nabytí pozemků do vlastnictví hl. m. Prahy o celkové výměře 45 065 m2 v katastrálních územích Sobín a Zličín.

 Sjednaná cena činí celkem 2 665 800 Kč, tj. 59,15 Kč/m2.

Pozemky v Sobíně jsou součástí nivy Sobínského potoka, ve Zličíně pak součástí nivy Zličínského potoka, oba drobné toky jsou ve správě hl. m. Prahy.

Vlastnictví takových pozemků výrazně zjednodušuje správu vodních toků. Všechny pozemky jsou navíc součástí územního systému ekologické stability, který je zde však zařazen do kategorie nefunkční.

„Až pozemky město koupí, tak zde může vysázet zeleň a tím posílit územní systém ekologické stability krajiny,“ říká radní Jana Plamínková. „Stejně tak bude možné oba drobné vodní toky revitalizovat,“ dodává.

Vykoupení pozemků je příležitostí pro plnění Programového prohlášení Rady hl. m. Prahy pro volební období 2014-2018.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama