RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2017 18:29:00

Praha podporuje kampaň neziskové organizace Bezobalu

Praha podporuje kampaň neziskové organizace Bezobalu

V ulicích Prahy i dalších českých měst se bude od 4. dubna do 19. května konat kampaň neziskové organizace Bezobalu.

 Kampaň má upozornit na velké množství komunálního odpadu produkovaného českými domácnostmi a zároveň nabídne možnosti, jak tomu předcházet. Svou záštitu udělila kampani radní hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Jana Plamínková.

Protagonisty kampaně budou „lidé obaloví“ – statické i pohyblivé artefakty, které budou k vidění v pražských ulicích i na internetu. Každý z nich bude oblečen do 3 kilogramů svých odpadků, což představuje množství odpadu produkovaného jedním obyvatelem České republiky za tři dny. Průměrná česká rodina ho ročně vyprodukuje 1,2 tuny a jeho zásadní složkou jsou právě jednorázové obaly.

„Záštitu pro tuto osvětovou akci jsem udělila ráda. Lidé si budou moci představit, kolik odpadu vyprodukují. Všichni se musíme snažit minimalizovat odpad a doufám, že toto připomenutí bude Pražany motivovat k jejich zapojení se do separování domácího odpadu a třídění vůbec,“ doplnila radní Jana Plamínková.

Připravovaná kampaň je další fází dlouhodobého projektu, který veřejnosti rozšiřuje spotřebitelský obzor, a nabízí šetrnou alternativu ke konvenčnímu nákupu. V jeho rámci proběhne i crowdfundingová sbírka na plnohodnotný obchod se širokým sortimentem, který bude zároveň školícím střediskem pro laickou veřejnost i pro zájemce o otevření bezodpadových prodejen v regionech ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama