RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2016 19:08:00

Stará čistírna je unikátní technickou památkou

Stará čistírna je unikátní technickou památkou

U příležitosti 110. výročí zahájení provozu staré čistírny odpadních vod v Bubenči vyšla publikace Stará čistírna odpadních vod Praha - Bubeneč 1906.

 Knihu slavnostně pokřtila 10. září 2016 radní hl. m. Prahy Jana Plamínková, pod jejíž záštitou se akce konala.

Fotografická publikace přináší mimo jiné unikátní snímky ze stavby, představuje strojní vybavení i tehdejší způsob čištění odpadních vod. Starou čistírnu zasazuje do širšího kontextu historie pražské kanalizace.

„Stará čistírna je unikátní technickou památkou i v evropském kontextu a hlavní město je na ni právem hrdé. Těší mě, že je stále přístupná veřejnosti a že se v ní koná takové množství zajímavých akcí. Doufám, že nadšení a kreativita vydrží jejím správcům a provozovatelům i do mnoha dalších let,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Bývalý areál čistírny odpadních vod v Praze Bubenči je unikáním dokladem historie architektury, techniky a čištění odpadních vod na přelomu 19. a 20. století. Jedinečný celek je věrohodně dochovaný dle původního provedení a vypovídá o provozu od doby zahájení v roce 1906 až do jeho ukončení v roce 1967.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama