RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2016 17:09:00

Thomayerova vyhlídka na Vítkově prošla opravou

Thomayerova vyhlídka na Vítkově prošla opravou

Vyhlídkový altán v parku na Vítkově známý jako Thomayerova vyhlídka je po kompletní rekonstrukci. Historizující neoklasicistní stavba byla v zanedbaném stavu, na kterém se podepsal hlavně vandalismus.

 Fasáda byla posprejována a značně poškozena byla i omítka a cenný krov vyhlídky. Opravu financoval odbor ochrany prostředí MHMP a náklady dosáhly výše 400 000 Kč.

Oprava spočívala v kompletní obnově vnější a vnitřní omítky, dozdění porušené stěny zábradlí a v úplné výměně rozpadlých šindelů střechy za odolnější modřínové dřevo.

„Provádí se nejen běžná údržba městských parků, aby obyvatelé a návštěvníci mohli relaxovat v příjemném a zdravém prostředí. Snažíme se také, aby po nás měly další generace zachované památky z doby, kdy se parky budovaly. Každý park měl své kouzlo a stavby, besídky, vyhlídky, jeskyně a zákoutí. Jsem ráda, že se nám daří zdárně realizovat jejich opravy,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Vyhlídka je důležitým orientačním bodem v západní části svahu, vhodně urbanisticky zasazeným do okolního terénu. Dnes je z ní tedy opět kultivované zastřešené odpočinkové místo s netradičním výhledem na Prahu.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama