RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2016 7:33:00

Věřím, že se bude všem lépe dýchat

Věřím, že se bude všem lépe dýchat

Praha uzavírá program Čistá energie Praha na rok 2016

Rada hl. m. Prahy včera uzavřela program zlepšování ovzduší v hlavním městě pro rok 2016. V jeho rámci v letošním roce dostalo dotaci na výměnu či modernizaci stávajících zařízení na topení či ohřev teplé vody celkem 917 žadatelů. Celková vyčleněná částka po navýšení činila 21 milionů korun.

Rada hl. m. Prahy bude plnit své programové prohlášení v oblasti zlepšování ovzduší v hlavním městě i v roce 2017.

„V letošním roce bylo v pěti vlnách podáno celkem 1 040 žádostí a město mohlo podpořit 917 uchazečů. Pokud dojde v okrajových částech Prahy k výměně starých neekologických zařízení, věřím, že se bude všem lépe dýchat. Výměnami kotlů a topenišť a instalacemi nových ekologických variant vytápění došlo ke snížení emisí v ovzduší. V příštím roce bychom měli podporu směřovat k větší podpoře náhrad topení uhlím ekologickými variantami vytápění,“ doplnila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Dotaci v roce 2016 získalo celkem 817 projektů modernizace plynového vytápění, 64 projektů přeměny lokálních topidel ve prospěch vytápění centrálního typu, 12 projektů na přeměnu neekologického vytápění, tedy spalování pevných paliv, 23 projektů instalace tepelných čerpadel a jedna instalace solárních kolektorů.

Za celou dobu trvání od roku 1994 podpořilo město přes 45 tisíc domácností částkou větší než půl miliardy korun, což významně napomohlo přeměně drtivé většiny lokálních topenišť na uhlí ve prospěch některé z ekologických variant. Program se postupně zaměřil na podporu využití obnovitelných zdrojů energie, na výměnu lokálních topidel ve prospěch centrálního vytápění a od roku 2010 byla zavedena podpora výměny dožívajících plynových kotlů za nové, účinnější a ekologicky šetrnější.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama