RNDr. Jitka Seitlová

  • KDU-ČSL
  • Přerov
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2020 21:15:00

Zákon o obalech jsme zamítli

Zákon o obalech jsme zamítli

Komentář na facebookovém profilu k projednávání zákona o odpadech v Senátu

 Balíček „odpadových“ zákonů sice transponuje evropské směrnice, ale jinak má řadu nesrovnalostí a zejména chybí všechny prováděcí předpisy. Bez nich by účinnost zákona znamenala v praxi absolutní chaos, protože všechny podzákonné předpisy ruší.

Senát se zejména postavil proti sněmovnímu pozměňovacímu návrhu, který zpětně odpouští provozovatelům skládek - neplatičům povinné poplatky. Vůči těm, kteří poctivě odváděli, by to bylo nefér, navíc se zřejmě jedná o protiústavní ustanovení.

Zákon o obalech jsme zamítli. Tvářil se, že buduje konkurenční prostředí pro firmy, které zpětně odebírají obalový odpad, ale ve skutečnosti jen potvrzoval současný monopol jedné firmy. Podmínky pro vstup jiných firem byly legislativně i věcně naprosto nesplnitelné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama