RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2016 11:43:35

Bez propočtů, bez znalostí dopadů, ale s palcovými titulky

Bez propočtů, bez znalostí dopadů, ale s palcovými titulky

Luděk Niedermayer na Facebooku

Brutální kampaň, tak označil měsíce, co nás čekají do voleb, pan Chovanec z ČSSD. Já dodávám, že nákladná. Ne ani tak kvůli účtům za billboardy, ale tím, co za ni všichni v budoucnu zaplatíme.

Slibují se nižší daně, a protože si ČSSD uvědomila, že k tomu něco chybí, máme už ve hře (opět) i vyšší důchody. Bez propočtů, bez znalostí dopadů, ale s palcovými titulky.

Odpovědný politik by nejprve počítal a poté vysvětloval a sliboval. Zejména u tak důležité věci, jako jsou penze. Na ně si totiž povinně platí lidé tisíce korun každý měsíc a za ně mají právo očekávat, že i „na ně v budoucnu něco zbyde“, tedy že se peníze, které v systému nejsou, ve jménu volebního úspěchu nerozkutálí (roční deficit systému je v řádu desítek miliard, systém byl naposledy v přebytku v roce 2008).

Nezbývá, než abych opakoval něco, co je snad zcela zřejmé. Rozhodnutí o nastavení penzijních systémů je něco, co má mít vliv na jejich fungování po desítky let. A ovlivní to budoucí životy milionů lidí.

Musí to být rozhodnutí odpovědné a kompetentní.

Není to tedy „opatření“, kterými se odpovědní politici zviditelní ve volební kampani. Naopak, odpovědní politici by měli nastavit podmínky průběžných penzí tak, aby jejich méně odpovědné kolegy na takovéto myšlenky přešla chuť...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama