RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2019 7:32:00

Brexit - rozhodující je vývoj v Londýně

Brexit - rozhodující je vývoj v Londýně

Komentář na facebookovém profilu k jednání o brexitu

 Debata ve Štrasburku nic zásadního nepřinesla, rozhodující je vývoj v Londýně.

Ten má dvě dimenze:

1. Časovou
Část poslanců zřejmě nevítá to, že by zásadní legislativu, kterou Brexit vyvolá (přenesení dohody do domácího práva), měli posoudit za 3 dny - jde o víc než dvě sta stran složitého textu.

2. Věcnou
Neb rozdělení ve společnosti a politice trvá, není jasné, zda existuje většina pro schválení dohody, a zda naopak není většina pro podstatné úpravy dohody (resp. domácího přenesení).

Je tedy několik podstatných bodů, které mohou Brexit k 31.10. zablokovat, to, zda se to stane, se začne rozhodovat dnes večer. Alternativou je docela reálné prodloužení termínu.

Mezitím, vzhledem k velké nejistotě ohledně výsledku v Londýně, Evropský parlament, který musí s dohodou vyslovit souhlas (nemůže ji měnit), dojde "na řadu" až poté, co dohoda v Londýně "přežije".

Budou to rušném dny, hodiny a minuty.

A stres a chaos procesu, made in London, neodpovídá významu každého detailu, který musí dohody obsahovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama