RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2021 22:10:00

Doufám, že nás s Čínou nečeká další deja vu...

Doufám, že nás s Čínou nečeká další deja vu...

Komentář na facebookovém profilu k některým obchodním strategiím Číny.

 Doufám, že nás nečeká další deja vu...

Už se totiž stalo mnohokrát, kdy čínské, často státem mohutně podporované firmy, za pomoci podniků ze západu, okopírovaly jejich know how a poté je díky kombinaci státní pomoci a nižších nákladů vymazaly z mapy...

U letadel by to tak snadno jít nemělo. Ale minulost ukázala, ze krátkozrakost mnoha podnikatelů, která se navíc často střetá i s jejich politickým lobbysmem (který vyžaduje po politicích přesný opak toho, co by bylo třeba), jež pak paradoxně škody, které jim vzniknou urychlí, může mít na některé firmy či odvětví opravdu velké a bolestivé dopady. I proto je dobré, aby tomuto riziku firmy jako je Airbus a Boeing čelily společně (s tím, že politická linie ochrany našich zájmu musí fungovat lépe, než tomu bylo dříve).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama