RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2023 20:33:00

I volební boj musí mít své limity

I volební boj musí mít své limity

Komentář na facebookovém profilu k billboardům Andreje Babiše

 Ve svých příspěvcích k prezidentským volbám jsem se bránil radám „koho volit". Jednak bylo ve hře dost zajímavých kandidátů a "radit" lidem, jak mají své preference vážit a směřovat (neb i kandidáti jsou lidé, a málo kdo je dokonalý) se mi zdá nadbytečné.

Billboardy, které měl Andrej Babiš zjevně už připravené před startem druhého kola kampaně, mě ale nutí tento přistup změnit. Ukázal totiž, že je buďto člověk bez jasných postojů (což je pro prezidenta dost nešťastné) anebo, že je v cestě k úspěchu ochoten zle poškodit naši společnost.

Každý si přeje, aby strašná válka, kterou vyvolalo Rusko napadením suverénního státu konečně skončila. A je jen dobře, že se naše země, a zejména její vláda, jasně postavila na stranu práva a spravedlnosti. Ukrajinci dnes, sice s velkou pomocí zemí demokratického Západu, pokládají své životy, aby nezvítězilo zlo. Které dnešní Kremelský režim nepochybně představuje. Je zásadní, aby naše země pomáhala udržet jednotu v tomto postupu, nejen proto, že to je správné, ale také a především proto, že jde i o naši bezpečnost. Naznačovat, že existují nějaké jiné „cesty a dohody", nebo i jen to, že se můžeme tvářit, že se nás to netýká, jak to pan Babiš dělá, ve chvíli, kdy ruské rakety vraždí ženy a děti v ukrajinských městech, je neakceptovatelné.

Andrej Babiš ukázal, že je zcela nezpůsobilý být naším prezidentem. A přeji mu, ať ve druhém kole jasně prohraje. Máme štěstí, že ten, s kým bude soupeřit, je člověk, který má právě v oblasti, ve které se ukázal pan Babiš jako naprosto nekompetentní ba nebezpečný populista, hluboké znalosti a pevné postoje. O tom, že budu volit Petra Pavla nemám pochyby, a upřímně doufám, že učiníte totéž.

PS: Je zcela lhostejné, zda s nápadem na tyto billboardy přišel sám Andrej Babiš, nebo "jen" dal OK svým marketérům. Pokud je druhé pravda, upřímně si přeji (a za sebe slibuji, že se o to tam, kde bych o tom mohl rozhodovat, zasadím), aby tito lidé do konce své kariéry v marketinku nezískali jedinou zajímavou zakázku. Každá práce by měla mít morální limity a toto je daleko za nimi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama