RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2020 19:38:00

O demokracii a právu volit...

O demokracii a právu volit...

Komentář na facebookovém profilu k volbám v USA.

O demokracii a právu volit...

Až někdy řeknete, nebo uslyšíte, že jít volit "nemá smysl" neboť "to nic nezmění", tak si prosím nevzpomeňte jen na případ krajských voleb na Vysočině, kde k cestě do zastupitelstva společné kandidátky TOPky chyběl 1 hlas, ale na tento obrázek.

Už více než hodinu platí, že kdyby bylo vyslyšeno přání presidenta Trumpa, a "přestalo se počítat" (což je ale zcela nepřijatelné, neb část lidí by přišla o zákonem dané právo volit), stal by se presidentem Joe Biden.

Získal by přesně 270 z 270 nutných volitelů.

K tomu by mu pomohlo pouhých 8 tisíc hlasů v Nevadě, necelých 21 tisíc ve Wisconsinu a 33 tisíc v Michiganu. Ztráta kteréhokoliv z těchto států pošle zřejmě do Bílého domu jeho soupeře (pokud by demokratický kandidát nezískal další stát, kde prohrává výrazněji).

Počítání hlasů není u konce, a nakonec třeba o tom, že pokračovat ve Bílém domě bude president Donald Trump rozhodnou ještě menší rozdíly. Takže, na každém opravdu záleží. Zde rozhodnou tisíce hlasů v vývoji celého světa (což není nadsázka), jindy jde třeba o trochu méně. Ale to na tom, že je dobré "právo volit" využít (a ideálně s rozmyslem), neb jde opravdu o hodně, to nic nemění...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama