RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2019 7:32:00

Pohádka o Andrejovi, který "toho dělá hrozně moc"

Pohádka o Andrejovi, který "toho dělá hrozně moc"

Komentář na facebookovém profilu k působerní vlády Andreje Babiše

 Takže, jen pár příkladů, co naše země pod vedením (či spoluvedením) Andrej Babiš dělá:
  • Rozhodla se vyrábět co nejvíce biopaliv první generace, které klimatu škodí (ale premiérovi, který z toho má zisky, věru ne)
  • Ze všech sil se snaží zabránit změně evropské zemědělské politiky, která by omezila podporu "průmyslového využívání půdy" (ve kterém jsou u nás firmy Agrofertu jedničkou)
  • Zatímco Evropa se shodla na podílu obnovitelných zdrojů přes 30 %, vláda premiéra Babiše tvrdí, že my nezvládneme více než necelých 22 %
  • Jeho vláda se nepostavila proti převodu největšího producenta emisí CO2 - elektrárny Počerady - holdingu pana Tykače, který ji hodlá dále provozovat, zatímco polostátní ČEZ ji hodlal utlumit. Druhý největší zdroj, taktéž v držení holdingu pana Tykače, získal (od kraje) výjimku na výši emisí, aby nemusel příliš investovat do jejich snížení
  • Jsme jedna z nemnoha zemí, která zcela minimálně podporuje elektromobilitu a zjevně naší vládě nevadí lokální emise ve městech, premiér osobně chce "ochránit naši zemi před nesmysly EU, jako je elektromobilita"
  • Uhlíkovou neutralitu premiér pochopil až napodruhé, poprvé měl asi za to, že znamená "žádné emise" (a tedy třeba zkázu krav)
  • A v plnění emisních cílů Unie se tak dostáváme největší měrou jen díky tomu, že výchozí hodnoty jsou z 90. let, před zásadní změnou struktury naší politiky

Asi největší příspěvek pana premiéra osobně ke klimatické politice byl jeho legendární projev "my chceme motýle". Slovo "strašně" se k němu hodí, možná i "moc". Ale o klimatu to není.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama