RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2020 8:36:00

Razantní pokles testů je moc špatná zpráva

Razantní pokles testů je moc špatná zpráva

Komentář na facebookovém profilu k poklesu testování

Zatímco pan mnoho ministr Havlíček plánuje za pár dní "otevření něčeho", část lidí si klade zcela jiné otázky. A to nejen proto, že celkové rizikové skóre se dle vládního "měřáku" zvedá, místo toho, aby klesalo (a místy atakuje nejvyšší stupeň nebezpečí).

Razantní pokles testů je moc špatná zpráva, a navíc velké riziko pro případ, až se opět šíření viru "rozjede".

Testování zdarma, antigenní testy a kdo ví co vše další (na to fakt expert nejsem), by se mělo spustit okamžitě. Snad i lidé ve vládě chápou, že největší škodu, jakou mohou pro naši zemi udělat, je šílené září a říjen zopakovat. A k tomu je třeba testovat, testovat a testovat. A nejen to.

A zřejmě to nepůjde samo. Finanční demotivace pro pobyt v karanténě či izolaci je jen jedním z faktorů, který nás k rizikovému scénáři v budoucnu může posunout.

Takže, myslím, že do chvíle, než budeme mít aspoň nějaké odpovědi na tyto otázky, je problém otevírání, který zřejmě (jako obvykle) vednevnoci pan Havlíček řeší, méně podstatný. A je chyba, že vláda zatím neudělala nic proto, aby "kolapsu testování" předešla. Situace, kdy je více než jeden z nově testovaných pozitivní, je dle mého soudu vše jiné než cesta k bezpečnému "uvolnění".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama