RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2020 18:19:00

Třikrát roušky

Třikrát roušky

Komentář na facebookovém profilu k dodržování povinného nošení roušek

 V probíhající epidemii nehrajeme každý jen za sebe. Každý zbytečně nakažený člověk může nakazit dalšího, někdy bohužel i člověka, jehož zdraví si s virem poradi obtížně, nemluvě o tom, že vysoký počet nakažených dostane do problémů lékaře a nemocnice. Riziko nelze vyloučit, dá se ale snížit. Pomůže zdravý rozum, a samozřejmý byl měl být respekt k pravidlům. Takže

1. Schůzka v Lánech, že přítomnosti mnoha lidí, odpovědných za řízení státu, některých se zdravotními riziky, by logicky měla běžet on line nebo aspoň se slušnými odstupy. A ne nad stolem plným jídla. Jsou jen 2 možností, buďto to byla arogance, nebo hloupost. Nic jiného mne nenapadlo.

2. Pokud pan doktor Primula povolil panu premiérovi zmrzlinu na ulici s rouškou, předpokládám, že to platí pro všechny. A rozhodnutí vlády o povinných rouškách mělo být napsáno jinak.

3. Les u Prahy není tak opuštěné místo, jak by si člověk přál. Roušky by měly člověka doprovázet jak kvůli zdravému rozumu a odpovědnosti, tak kvůli pravidlům. Docela to funguje, ale často se opakuje stejný vzorec. Rodina v protisměru: maminka s rouškou, dítě s rouškou (a bez nadšení), otec bez roušky (nadšení nemohu posoudit). Prosím naši polovinu světa, aby zvážila, zda když už jsme asi moc těch roušek pro ostatní neušili, nemůžeme pomoci ostatním tím, že budeme ohleduplní a nevystavime naše okolí zbytečnému riziku...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama