RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2020 7:32:00

Ve výjimečné situaci by stát měl zafungovat

Ve výjimečné situaci by stát měl zafungovat

Komentář na facebookovém profilu k pomoci státu ve výjimečných situacích

 Myslím, že hlavním úkolem dne je snížit pro občany (nejen české) riziko vážného zdravotního problému. A to je důležitější než pro některé politiky populární "makání".

Pokud odborníci (nikoliv marketéři) usoudí, že je nezbytné udělat poměrně radikální kroky, je správné je udělat. Ale kompetentní lidé nebagatelizují jejich důsledky. Přece jen není (naštěstí) v rodinách normální, že péče o dítě se řeší třeba tím, že se s "opatrovatelem" pošle na Krym, a tím je problém vyřešen.

A znovu připomínám, že ve výjimečné situaci, kdy z rozhodnutí státu kvůli bezpečnosti všech lidí jsou jednotlivci, desítky, stovky či tisíce lidí posíláni do karantény nebo musí pečovat o malé děti (pokud nemají jiné, snazší řešení), by bylo správné, aby náklady s tím spojené, alespoň v určité míře, nesl stát. Neb to je právě ta situace, kdy by stát měl "zafungovat". Je to mnohem více důležité než třeba sleva na jízdné...

Mimochodem, odpovědný stát si na to tvoří rezervy. Tato naše vláda to úplně nedělala, ale díky převažující odpovědnosti těch minulých si to náš rozpočet dle mého soudu může dovolit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama