RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2020 7:33:00

Zásadní roli pří "tvorbě" CO2 hraje výroba elektřiny

Zásadní roli pří "tvorbě" CO2 hraje výroba elektřiny

Komentář na facebookovém profilu k ekologii

Naší prioritou je teď samozřejmě "zvládnutí" koronaviru. A do seznamu urgentních témat jistě patří situace na hranicích Řecka a Turecka.

Ale dříve či později se vrátíme k úkolům více plánovaným. V nich zatím prim hraje snížení emisí v Evropě (a světě, samozřejmě) a snaha neohrozit budoucnost života na naší planetě.

V dalších týdnech jsem plánoval mnoho akcí po celé zemi, zaměřených na toto téma. Z pochopitelných důvodů se nebudou konat.

Takže, jen pro zamyšlení, vzhledem k tomu, že zásadní roli pří "tvorbě" CO2 hraje výroba elektřiny, jeden screenshot o tom, jak elektřinu vyráběla největší ekonomika Evropy – Německo.

Z obrázku je vidět, že hlavní roli hraje "bezobslužná" energetika (což se dnes obzvláště hodí) – tedy slunce a vítr. Skoro naplno jede jádro a biomasa, na zlomek výkonu uhlí a plyn… A tuto poměrně čistou energii Německo prodává do okolí (mimochodem, my "jedeme" za 353g, Polsko na svých obvyklých 535g).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama