RNDr. Marie Kružíková

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,34. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2016 6:28:00

Vysočina se zapojí do kampaně Do práce na kole 2016

Vysočina se zapojí do kampaně Do práce na kole 2016

Kraj Vysočina podpoří celonárodní cyklodopravní soutěž Do práce na kole 2016. Ve všech účastnických městech Vysočiny, Jihlavě, Třebíči a Žďáru nad Sázavou bude Kraj Vysočina partnerem hlavní ceny v kategorii pravidelnost.

 V každém městě tak bude slavit jeden výherce, který od kraje získá stylové skládací kolo.

„Záměrem projektu je motivovat co nejvíce lidí, aby se naučili používat jízdní kolo jako pravidelný smysluplný dopravní prostředek po městě. Když více lidí přesedlá z aut na kola, zlepší si tak nejen kondici, ale společně tak přispějí k čistšímu ovzduší a celkově příjemnějším, bezpečnější a zdravějším městům, kde žijí a pracují,“ uvedla radní Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Marie Kružíková s tím, že nově se do letošního ročníku soutěže můžou zapojit i běžci a chodci.

A jak se soutěže zúčastnit? Vytvořte si svůj 2-5členný kolektiv, zaregistrujte se do konce dubna a jezděte pravidelně celý květen do práce na kole. „Pokud se zrovna ve vašem městě přímo nesoutěží, můžete se zapojit i tak. Jste-li například z Nového Města na Moravě nebo z Havlíčkova Brodu je možné se připojit k týmům z Jihlavy nebo ze Žďáru nad Sázavou,“ uvedl cyklokoordinátor Kraje Vysočina a také organizátor soutěže v Jihlavě Petr Stejskal, který připomněl, že přihlášení do konce března mají registraci výhodnější.

Na vítěze čekají věcné ceny

Každý zaregistrovaný účastník získá originální tričko a může využít některou z akcí připravovaných v zapojených městech pro účastníky zdarma tzv. „na triko“. Pro vítěze jednotlivých týmových i individuálních kategorií pravidelnost a výkonnost pak čekají věcné ceny. Podpořit kampaň můžete také připojením se k některé z cyklojízd 20. dubna v Jihlavě, 22. dubna v Třebíči nebo 7. května ve Žďáře nad Sázavou.

Kampaň Do práce na kole se uskuteční v téměř 30 městech napříč celou republikou. Letos je už pošesté zaměřena mimo jiné na zapojení zaměstnavatelů, kteří soutěžící podporují a svým zaměstnancům vytvářejí lepší podmínky, aby mohli k dopravě do práce využívat kolo.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama