RNDr., Mgr. Tomáš Vaněk, CSc

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2015 22:55:13

Jak se do lesa volá

Jak se do lesa volá

tak se z lesa ozývá... aneb povinné kvóty

Před týdnem jsem jako jeden z možných scénářů vývoje napsal 

Německo bude dále uplatňovat své vize a vnucovat je okolním zemím a EK využije ustanovení Lisabonské smlouvy a  „kverulanty“ přehlasuje, případně je donutí k tomu, že „nařízení“ přijmou dobrovolně.  Ostatně s povinnou dobrovolností máme své zkušenosti.

 Musím se přiznat, že tento scénář pokládám za pravděpodobnější a je na každém z nás, jak na něj reagovat.  Moc možností  není. 

 a) Jednou z nich je, že nátlak, jako již několikrát v historii, přijmeme a opět se staneme „nesvéprávným územím pod správou cizí moci“ tentokrát navíc s rizikem, že se z nás  časem stanou cizinci ve své vlastní zemi.

b) Druhou variantou je, že se pokusíme opět vzít „správu věcích svých do svých rukou“ i za cenu případného vystoupení z EU.  To by bylo nepochybně spojeno s řadou ekonomických a dalších problémů.  Nicméně obhajoba suverenity a samostatnosti je vždy spojena s ochotou jít „do hrdel a statků“.  Priority si musí každý určit sám.

Odpovídající reakci si musí vybrat každý sám, s plným pochopením všech následků a důsledků včetně toho, že rozhodnutí ovlivní vývoj našeho státu a národa na dlouhou dobu.

A nelze vyloučit, že okamžik rozhodnutí nastane dříve, než si myslíme.

A ta doba nastala - dle mého názoru je řešení jediné. Prostě říci NE.  A pokud to EU nebude ochotna akceptovat, bude se muset obejít bez nás. Protože svobodu a samostatnost nemohou vyvážit žádné dotace.

Osobně se nehodlám stydět ani před svými předky, kteří pro uhájení naší samostatnosti položili své životy, ani před svými dětmi že, jim předám život v protektorátu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama