RNDr. Miroslav Kubásek, Ph.D.

  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2017 21:20:17

Jihomoravané si pochvalují čisté ovzduší

Jihomoravané si pochvalují čisté ovzduší

Ačkoliv si Brňané často stěžují na špatné ovzduší, obyvatelé celého Jihomoravského kraje si je naopak chválí. Podle průzkumu společnosti Sanep je šestašedesát procent obyvatel kraje s kvalitou životního prostředí spokojených.

Zjištění nepřekvapilo Hanu Chalupskou ze spolku Dejchej Brno. „Ve vzduchu jsou škodlivé nanočástice, které nejsou vidět, proto mají lidé pocit, že se nic neděje,“ uvedla.

Dodala, že největší znečištění v Brně způsobují výfukové plyny z aut, kterých si lidé většinou nevnímají. S tím nesouhlasí Brňanka Kateřina Rusňáková. „Když jsem vodila dcery do školky po Husově ulici, často jsme musely mít šátky na obličeji, abychom se nezalkly smradem,“ zhodnotila situaci v Brně.

Podle krajského radního pro životní prostředí Miroslava Kubáska je mimo Brno největší problém to, čím lidé topí. „V zimních měsících je v Brně paradoxně kvalitnější ovzduší než v některých obcích, protože většina Brňanů netopí pevnými palivy,“ vysvětlil.
Zdroj: brnensky.denik.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama