RNDr. Miroslav Škaloud

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2014 15:11:26 - Lucky strike

400 těžkooděnců

Pane senátore,proč si lžete do vlstní kapsy? Jakých čtyřista těžkooděnců? Vy jste u toho zatýkání Nagyové byl? Nebo nemáte televizi? Já už vás také nevolím.To snad radši Svobodné pana Macha.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2014 11:34:35 - RNDr. Miroslav Škaloud

Váženy pane,

interpretujete chybně mé vyjádření. Zřejmě mi připisujete tvrzení o tom, že 400 policistů zatýkalo Nagyovou. Nad takovýmto sdělením bych se také pozastavoval. To z mého textu rozhodně nevyplývá. Chyba je v tom, že reagujete na druhou část mé odpovědi, která se týkala „ČSSD po kauze s Rathem …“ a zde jsem se vyjadřoval obecně k manévrům „proti kmotrům“. Ty se týkaly nejen Nagyové ale bývalých poslanců Ivana Fuksy, Marka Šnajdra, Petra Tluchoře, někdejšího Fuksova náměstka na ministerstvu zemědělství Romana Bočka a pracovníků Vojenského zpravodajství Ondřeje Páleníka, Milana Kovandy a Jana Pohůnka.

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta hovoří o tom, že šlo o zásah jeho útvaru, a na kterém pracovalo 400 policistů (to uvedla Česká televize). Jistě nebyli všichni těžkooděnci, za toto zkreslení se omlouvám (vycházel jsem z veřejných zdrojů). Podstata mého sdělení ale zůstává. Velké množství policistů a akce provedená velmi okázalým způsobem. Přitom nikdo ze zadržených nebyl na útěku, nikdo z nich se neskrýval před světem.

Tím nechci nikterak zpochybňovat Váš spravedlivý postoj k odhalování a k trestání organizovaného zločinu. Mám stejný pocit, jen podotýkám, že v tomto případě měla aktivita státních zástupců a policie i jistý teatrální rozměr.

Mimochodem, pokud jde o zásah proti paní Nagyové, četl jsem o něm - policie zveřejnila jen zkrácený záznam, ze 48 hodin pan Šlachta pustil 4 minuty a 15 sekund, vybraných a sestříhaných záběrů. I tak dosvědčující nasazení tolika policistů proti osamocené ženě, která byla beztrestná, nikdy nebyla spojována s žádnou trestnou činností ani nevlastnila zbraň.

Podle některých názorů množství nasazených policistů i použité prostředky lze považovat za naprosto neadekvátní, stačili by dva policisté v civilu. Na záznamu není vidět, kolik policistů bylo ještě u aut před domem.

M. Škaloud