RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2016 13:00:45

Biodiverzita a klimatické změny bojují o místo ve finančním rámci EU

Biodiverzita a klimatické změny bojují o místo ve finančním rámci EU

Výbor pro rozpočet Evropského parlamentu včera podnikl velmi zásadní krok. Odhlasoval své stanovisko k revizi Víceletého finančního rámce pro roky 2014-2020, která bude dominovat podzimní a zimní rozpočtové agendě.

Úpravu tohoto dlouhodobého plánu nastavujícího hranici jednotlivým položkám každoročního rozpočtu, i těch zaměřujících se na životní prostředí, musí do konce roku představit Evropská komise.

„Jelikož rámec ovlivňuje praktické fungování evropských programů až na sedm let, je velmi důležité, aby do jeho úpravy byly promítnuty všechny důležité politiky a zahrnuty i všechny relevantní evropské instituce,“ vysvětluje proces revize europoslanec Pavel Poc.

Současná situace v Evropě nahrává nepochybně zejména výdajovým položkám zaměřujícím se na řešení migrační krize a investiční únavy. Do návrhu zprávy se však podařilo zahrnout i témata jako ochrana biodiverzity a boj proti klimatickým změnám.

„Protlačení těchto sektorových témat do návrhu nás stálo velké úsilí. Považuji proto za ohromný úspěch, že došlo k jejich schválení,“ říká Pavel Poc, jenž o jejich inkluzi dlouhodobě bojoval. Jeho přesvědčení vychází především z nedávných výsledků přezkumu Evropské strategie v oblasti biologické rozmanitosti, který poukazuje na velmi malý až nedostatečný pokrok.

„Věřím, že se naše úpravy dočkají šťastného konce, a že zprávu finálně posvětí i plenární shromáždění, které o ní bude rozhodovat 7. července 2016“, dodává Pavel Poc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama